torsdag 18 maj 2023

Ett operatips:" Salome" på Kungliga Operan/ Regi: Sofia Adrian Jupither/ Text: Hedwig Lochmann efter Oscar Wildes pjäs/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 

På Kristi Himmelfärds dag passar det ju alldeles utmärkt att gå på Kungliga Operan i Stockholm och se den välkända operan: " Salome" . Denna uppsättning har texten gjorts av: Hedwig Lochmann beserad på Oscar Wildes pjäs. Regi står Sofia Adrien Jupither för. 

För den inte så bevandrade Bibeltrogna operapubliken så handlar " Salome" om kung Herodes styvdotter Salome som av sin styvfar kung Herodes på sin moders drottning  Herodias uppmuntran begär att få Johannes här kallad Jochaanans huvud på ett fat. Detta på grund av att kung  Herodes har svurit en ed på att om den sköna prinsessan Salome bara vill dansa för honom så ska han ge henne allt hon begär. Och prinsessan Salome begär inget mindre än Johannes Döparen som förutsade Jesu ankomst huvud  på ett silverfat. 

Medverkande

Regi Sofia Adrian Jupither

Text  Hedwig Lochmann efter OScar Wildes pjäs

Sångare:

Kung Herodes Jesper Taube

Drottning Herodias Katarina Karneus

Salome Elisbaeth Strid

Jochaaanan, ( Johannes Döparen)  Johannes


Jag vill härmed ge en mycket varm eloge till de fantastiska sångarna. Och även till den mycket intressanta scenografin och till kostym. 

Jag vill varmt rekommendera alla att gå och se" Salome" så länge den går på Kungliga Operan i Stockholm!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar