söndag 1 oktober 2023

Ett teatertips: " Vegeterianen"/ Baserad på den sydkoreanske författaren Han Khans roman med samma titel/ Regi: Film och teaterregissören: Beata Gårdeler/ Plats. Dramatens lilla scen i Stockholm/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill härmed varmt rekommendera en ganska udda puäs som heter: " Vegeterianen" som är baserad på den sydkoreanske författaren Han KHans roman med samma titel.  Boken; " The Vegeterian" kom ut på engelska 2007 och på svenska 2017. 

Kortfattat om handlingen:

Som jag läste i en recension så handlar föreställningen: " Vegeterianen" som är baserad på den sydkoreanske författaren Han Khans roman med samma titel om " en ung kvinnas förvandling efter en dröm hon har haft":  Denna kvinna tolkar drömmen på så sätt att allting blir bra om hon bara slutar äta kött och blir vegeterian. Men sakernas tillstånd förvärras. Hennes äktenskap går i kras. Och även systerns äktenskap drabbas hårt likaså. 

Till slut förvärras den unga kvinnans matvanor helt och hållet så att det tycks som att hela hennes personlighet förändras på grund av hennes ändrade matvanor. 

Medverkande

Regi: Film och teaterregissören: Beate Gårdeler

Några av skådespelarna: Karin Hovs Körlof 
Rebecka Hemse

Jag vill ge en mycket varm eloge till alla de samtliga skådespelarna. Och jag vill även härmed varmt rekommendera denna något udda, mycket mörka men samtidigt tänkvärda föreställning: " Vegeterianen" skriven av den sydkoreanske författaren: Han Khan roman med samma titel! Föreställningen finns i skrivande stund att se på Dramatens lilla scen i Stockholm. Dagens datum är: 231001.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar