lördag 15 december 2012

La Cage aux Folles, på Oscars/ höstterminen 2013

Jag var på musikalen La Cage aux Folles på teatern Oscars i december 2013 och tyckte det var en alDeldeles otroligt underbar och sevärd föreställning som jag tänkte beskriva här.

La Cage aux Folles utspelar sig i Frankrike och handlar om ett homosexuellt par där den ena partern har en son som är helt klart heterosexuell och bara drömmer och talar om flickor hela tiden.

Så träffar sonen till den ene homsosexuella partnern en flicka vid namn Ann som sonen älskar över allt annat och ska gifta sig med. Det finns bara ett litet problem: Ann har superkonservativa föräldrar där pappan är en mycket framstående politiker som värnar om den heterosexuella familjeidyllen bestående av mamma, pappa, barn.

Det är med andra ord bäddat för förvecklingar. Den ene homosexuella partnern, Albin som stått som mamma till sonen som ämnar gifta sig ( spelad av Loa Falkman) tvingas klä ut sig till kvinna då sonens riktiga mamma uteblir.

Det är en härlig musikal med många fantastiska dans och sångnummer och jag vill absolut rekommendera att se denna föreställning så länge den går på Oscars!

1 kommentar:

  1. Det verkar som en jättebra föreställning! Kul att du tyckte så mycket om den. Jag hoppas att jag också kommer iväg och ser den!

    SvaraRadera