måndag 8 januari 2018

Bokrecension: " De tysta stegen bakom"/ Bokrecension av: Marika Frykholm

Jag har läst en barnspökhistoriebok som heter: " De tysta stegen bakom". " De tysta stegen bakom" är en riktigt ruggig spökhistoria som handlar om flickan Elsa som tillsammans med sina föräldrar flyttar till en gammal herrgård ute på landet för att Elsas föräldrar där vill starta ett pensionat.

Men det spökar på den gamla herrgården och det är bara Elsa som kan kan märka spöket Elenoras närvaro. För det är bara henne som Elenora spökar för. Elenora var en flicka som levde för längesedan på 1800- talet och omständigheterna kring hennes död är väldigt oklara. Hemska händelser inträffar som gör att Elsa måste ta reda på sanningen om vem som egentligen var orsaken till att Elenora dog.

Men Elsa får hjälp av sin nye kompis Anton som är brorson till det falska mediet Andlige Allen som Elsa i sin nöd och i sitt behov att få hjälp vänder sig till trots sin pappas förbud att ha något med Andlige Allen eller hans affär att göra.

Jag tyckte att  barnboksspökhistorien, " De tysta stegen bakom" är en jättespännande och väldigt nervkittlande spökhistoria full med allt som hör till en bra spökhistoria till. Det är en hemsk , spöklik stämning boken igenom som då flickan Elsa plötsligt pågrund av spöket Elenora blir förvandlad till ett spöke själv. Men som tur är så får hon Andlige Allens brorson Anton till sin hjälp.

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa " De tysta stegen bakom"! Själv hittade jag den på Stockholms stadsbiblliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar