måndag 29 januari 2018

Teaterrecension: " Gentlemannen", på Oscars- teatern i Stockholm/ Lördagen 180127/ Recension av; Marika Frykholm

Jag såg en mycket bra musikal som heter, " Gentlemannen" på Oscars- teatern i Stockholm, lördagen 180127 med bland annat skådespelaren Henrik Dorsin som här spelar 8 av rollerna själv.

Musikalen " Gentlemannen"  utspelar sig i England i början av  1900- talet. Den unge Montagues som kallas Montys mor dör, och en gammal väninna till henne kommer på oväntat besök till Monty och berättar den högst osannolika historien enligt Monty att han, Monty skulle vara släkt med en greve som äger slottet Highhurst. Det enda problemet är att det står 8 personer i tur på att ärva grevetiteln.

Men Monty kommer på lösningen. Han tar anställning i familjeföretaget som ägs av greven som äger slottet Highurst.. Och för att komma närmre greve- titeln som ska göra honom till en gentleman så ser han till att hans släktingar " förolyckas" i olyckor som han visserligen hade kunnat räddat dom från att dö en förtidig död men avstår från att rädda livet på dom.

Monty är kär i den vackra flickan Isabella. Men då han fortfarande är en utfattig arbetare så gifter sig Isabella med en annan man. De fortsätter ändå att träffas. Men samtidigt förlovar sig Monty med en av sina vackra kusiner som också är släkt med den grevliga släkten som är ägare till slottet Highurst. Det blir ett triangeldrama som utspelas samtidigt som Monty gör sig av med den ena släktingen efter den andre för att komma närmre den eftertraktade grevetiteln.

Utöver att det är en väldigt rolig historia och en mycket spännande intriger karaktärerna emellan så är Henrik Dorsin alldeles otroligt fantastiskt bra som spelar alla de släktingar som Monty ser till råkar ut för sina  " olyckshändelser" som bringar dom sorgligt nog om livet. Det är mycket vackra klänningar som de kvinnnliga skådespelerskorna bär och mycket välgjorda kostymer och scenografin och den vackert målade dekoren är alldeles fantastiskt välgjorda.

Jag vill varmt rekommendera alla att se den mycket roliga och fartfyllda musikalen, " Gentlemannen" på Oscars- teatern i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar