måndag 8 januari 2018

Operarecension: Glada ännkan på Kungliga Operan/ December 2017/ Recension av: Marika Frykholm

Jag såg operetten: Glada änkan på Kunliga operan i december 2017. Med Jeremy Carpenter i den ena av huvudrollerna som Danilo Danilowitcz som spelar en mycket frustrerad teaterregissör som leder en teater ute i en förort och Henrik Dorsin som spelade den andra av huvudrollerna som operachef som letar efter ett ny opera som ska höja publiknivån på Kungliga Operan i Stockholm.

Det hela löser sig med att den mycket kända operasångerskan Hanna får sjunga huvudrollen som Glada änkan i  operetten " Glada änkan" på Kungliga operan i Stockholm fast hon har erbjudanden från flertalet otaliga håll. Den frustrerade teaterregissören Dnailo Danilowittz tar motvilligt på sig uppgiften att regissera denna uppsättning av operetten " Glada änkan" på Kunliga operan i Stockholm då operasångerskan Hanna är hans föredetta stora kärlek.

Det jag uppskattade allra mest med operetten, " Glada änkan" på Kungliga operan i Stockholm var den mycket häftiga scenografin. Som i en av de allra första scenerna då sångarna just ska uppföra Wagners " Siegfried" på Kungliga operan då dom allihopa uppträder på en stor stentrappa. Föreställningen avbryts då en av sångarna hastigt insjuknar i maginfluensa och operetten, " Glada änkan" kan ta sin början med att operachefen som sjungs av Henrik Dorsin försöker med hjälp av Kungliga operans styrelse som jagar honom som besatta att hitta en lösning på problemet.

Jag skulle varmt vilja rekommendera alla att operetten, " Glada änkan" på Kungliga operan i Stockholm med ett tillkännagivande att skådespelaren Henrik Dorsin som spelar operachefen nu har gått vidare till nya uppgifter som skådespelare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar