tisdag 31 december 2019

Tv-serie recension: " Skam"; norsk ungdomsserie del 3 & 4/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har fortsatt att titta på den norska ungdomsserien, " Skam". Nu del 1  och del 2 av denna serie.

I del 3 av Skam  får  vi följa händelsernas utveckling mellan gymnasisterna Eva Evas pojkvän Jonas, och  Evas nya vänner,  Vilde och Vildes kompis Chris. Vilde tackar här Eva för hjälpen på Revy gruppens insparkfest från då hon stod och grät inne på  damtoaletten och erbjuder Eva att bli medlem i deras nya russ- grupp.. Russ är tydligen om jag har förstått det rätt, norska för gymnasiet, det vill säga gymnasist. Eva blir nästan direkt genast intresserad och en muslimsk flicka som heter Sana och Evas nya kompis från spanskan, Nora går också med i den nystartade russ- gruppen. De bestämmer att de ska ha det nästa mötet för deras nya russ- grupp hemma hos Eva. Vilde har varit väldigt orolig för hon har köpt för mång toapappersrullar som hon känner att hon inte har råd att betala.

Den muslimska flickan Sana säger till sina nya kamrater, Vilde, Eva och Chris att de måste flirta med de snygga -97:orna bland killarna på skolan så att de kan få komma på  deras russ- grupps fest. De snygga killarnas russ buss träff heter: The Penetrators. Den ena killen som Chris lär känna berättar för Chris på deras russ- fest att de hade en kompis som ville göra en av tjejerna gravid men inte lyckades hitta henne. Därav namnet The Penetrators. Den snyggaste killen av dom alla är killen William som Vilde senare visar sig vara väldigt förälskad i och som hon vill förlora oskulden till.

Jag tycker att den norska ungdomsserien, "Skam" fortsätter med att följa upp temat om relationer mellan de olika tonåringarna på den norska gymnasieskolan i Oslo där de allihopa är elever. Och det var roligt att få en inblick i vad en " russ- grupp" är för något. Jag vill varmt rekommendera alla att se den norska ungdomsserien, " Skam". Den finns hitta om man söker på : " Skam, säsong 1 English subtitles Youtoube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar