onsdag 1 januari 2020

Tv-serie recension, den norska ungdomsserien: " Skam", avsnitt 6 & 7/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har nu sett avsnitt 6 och 7 av den norska ungdomsserien, " Skam"; I del 6 så misstänker Eva att hennes pojkvän Jonas är otrogen. Eva ringer till Jonas då han egentligen ska komma hem till en middag tillsammans med henne och hennes mor för att bekräfta att de är ett par. Men då Eva ringer till Jonas hör hon Ingrids röst i bakgrunden. Eva ställer Jonas mot väggen eftersom hon misstänker att han är otrogen. Men Jonas svara att det är hans syster. Eva hånglar sedan på en Halloween- fest tillsammans med en av The Penetrator buss- gruppens killar, Chris som hon lärde känna på Revy gruppens insparksfest i början av höstterminen på gymnasiet. Senare samma kväll får hon veta att Jonas bara har köpt droger av Ingrids bror men inte  velat berätta det för Eva.

I del sju så bestämmer sig Vilde för att, " göra upp" med snyggingen William som går det tredje året på deras gymnasieskola, som hon förlorade sin oskuld till och som även han är med i buss- gruppen The Penetrators. Vilde överlämnar den tröjan som hon har fått av William för hon vill inte likt de andra tjejerna på deras gymnasieskola som går omkring i hans tröjor för att visa att de har legat med med honom, vandra runt som, " en levande trofè": William är snorkig och oschysst och låtsas att han intekommer ihåg vad Vilde heter. Det slutar med att deras buss-kompis Nora skäller ut honom och William får något beundrande i blicken.

Lite senare uppdagas det av The Penetrator killen Chris flickvän att  Eva har varit otrogen med Chris och Chris flickvän smockar till Eva i ansikitet mitt på skolgården framför alla deras kompisar. Vilt slagsmål utbryter.

Jag tycker att det var roligt att lära känna karaktärerna Eva, och hennes kompisar Vilde och Nora ltie bättre och även Isak, Jonas bästa kompis något bättre. Samt att få en inblick i vilken skitstövel som snyggingen Wiliiam i tredje årskursen verkar ytligt sett att vara. Jag vill varmt rekommendera alla att se den norska ungdomsserien, " Skam". Man kan se den om man går in på: " Skam, säsong 1 avsnitt 6 English subtitles Youtoube.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar