tisdag 7 januari 2020

Den Amreikanska ungdomsserien: " Little Women"= " Unga kvinnor", baserad på romanen med samma titel, av: den Amerikanska författarinnan, Louisa M. Alcott/ Recension av. Marika Frykholm

Jag har nu sett det tredje och sista avsnittet av den Amerikanska ungdomsserien: " Little Women", eller: " Unga kvinnor" som den svenska titeln är baserad på romanen med samma titel av den Amerikanska författarinnan: Louisa M. Alcott.

" Little Women"; eller: " Unga kvinnor" som den heter på svenska av: Louisa M. Alcott ustpelar sig delvis under det Amerikanska inbördeskriget då de Amerikanska nordstaterna slogs mot de Amerikanska sydstaterna för att befria de mörka, afrikanska slavarna i det Amerikanska södern på 1800- talet. De Nordamerikanska staterna under ledning av President Abrham Lincoln som sedan mördades vann det Amerikanska inbördeskriget och de mörka Afrikanska slavarna nere i det Amerikanska södern blev fria.

I det tredje avsnittet av: " Little Women", eller: " Unga kvinnor" av: Louisa M. Alcott dör den mellersta systern, Beth efter sviterna av sin sjukdom i Scharlakansfeber., Meg, eller Margaret som lär den äldsta systern får tvillingar med sin make Mr. John Brooke, pojken  Lauries fd privata lärare, och systern Jo, eller Josephine åker till New York för att komma bort från grannpojken  Lauries uppvaktande av henne. I New York tar hon plats som guvernant hos en familj där hon möter och blir förälskad i den man som hon senare gifter sig med, professor Baehr. Den yngsta systern Amy blir sällskap åt en jämnårig väninna på hennes Europa resa dit grannpojken Laurie efter ett tag reser för att göra henne sällskap. Det slutar med att Amy och Laurie sedan gifter sig utan att tala om det för någon därhemma. Systrarna Marchs faster, Aunt March , dör och testamenterar sitt hus till systern Jo eller Josephine March som omvandlar hela huset tillsammans med sin make Professor Baehr till en skola för pojkar.

Jag tycker verkligen att den Amerikanska ungdomssserien: " Little Women"= Eller " Unga kvinnor", av. Louisa M. Alcott är en mycket romantsik härlig och charmig ungdomsserie som behandlar ämnen som kärlek, romantik och död och krig allt i samma historia. Romanen med samma titel: " Little Women", eller: " Unga kvinnor" som den heter på svenska av den Amerikanska författarinnan Louisa M. Alcott är också värd att läsas många gånger om. Jag vill varmt rekommendera såväl den Amerikanska ungdomssserien: "Little Women" så väl romanen med samma titel .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar