onsdag 1 januari 2020

Tv.serie recension: Den norska ungdomssserien, " Skam"; del 8& 9/ Recension av: Marika Frykholm

Nu har jag sett del 8 och 9 av den norska ungdomsserien, "Skam". I del 8 så konfronterar Evas pojkvän Jonas Eva med hennes beteende och ryktena  som går om att hon har hånglat med tredjeårseleven, en av The Penetrator buss- killarna, Chris på Halloween festen i slutet av den delen.

Evas mor kommer hem från en av sina affärsresor för att konfrontera Eva med att hon ska ha varit i slagsmål och nte ha tillräckligt bra betyg för att bli uppflyttad till nästa årskurs.

I del 9 så ber Eva The Red Girl buss tjjejerna att lämna hennes buss-kompisar ifred eftersom hon medger att det är hon, och bara hon själv som har, " fucked up" som hon kallar det för.

Eva funderar på att byta gymnaiseskola men hennes pojkvän Jonas bästa kompis Isak får henne att försåt att hon då skulle vara en, " quitter". Eva beslutar sig istället för att gå tillbaka till skolan och reda ut allting. Först och främst med Vilde. Som säger att hon inte vill vara med på en buss där alla hatar henne. Sedan konfronterar Eva först Ingrid och de har ett allvarligt samtal om hur de ska kunna fortsätta gå i samma skola de närmaste två åren. Sedan har hon ett allvarligt samtal med Chris flickvän som säger att det inte var hon som skickade ett hatbrev med ett hjärta och ett, " fuck yoU" skrivet på. Det visar sig istället vara Isak som Eva litade på.

Jag tycker att det är enormt spännande att följa dessa karaktärers vardag i deras gymnasieskola och deras olika intriger med varandra. Samt hur de beter sig för att lösa sina inbördes konflikter. Om du vill se den norska ungdomsserien, " Skam", kan du gå in på: " Skam" ,säsong 1 avsnitt 8 och 9 English subitltes Youtoube.   Jag vill varmt rekommendera alla att se den norska ungdomsserien " Skam"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar