söndag 3 oktober 2021

Artikelrecension från Svenska dagbladets kulturdel från den söndagen den 211003: " Jag tänker på det som autismens glädje"/ Om jjournalisten och författarinnan: Clara Törnvall/ Recension skriven av: Marika Frykholm


 Jag har läst en aldeles otroligt fascinerande artikel från Svenska dagbladets kulturdel från söndagen den 211003: " Jag tänker på det som autismens glädje": Om journalisten och författarinnan Clara Törnvall som då hon var 41 år gammal fick diagnosen: Autism. Texten är skriven av: Annakajsa Suni.

Fakta om Clara Törnvall hätmat från denna artikel:

Ålder: 44.

" Bor": " I Enskede i Stockholm".

" Familj" : " Två barn 8 och 12 år".

" Gör": " Producent för Musikrevyn och podden: " Mästerverken på P2". " Tidigare har hon även arbetat på Kulturnnyheterna och Babel".

" Aktuell": Med boken: " Autisterna"- Om kvinnor på spektrat":( Natur och Kultur".) 

Denna artikel handlar mycket om Clara Törnvalls syn på sin egen diagnos: Autism. Och hon berättar hur man förr i världen ansåg att det bara var män  på-80 talet som fick den diagnosen tills en psykiatriker startade en forskningsgrupp med barn och ungdomar som man ville komma till klarhet med. 

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna mycket intressanta artikel! Jag själv har en diagnos som är en kromsomskada som tidigare hette: C.A.T.C.H 22 eller DiGeorge syndrom. Men nu går under namnet: "22q11 kort och gott

Clara Törnvall beskriver sin otorliga lättnad då hon fick sin diagnos. Och hur hon slutade leva upp till kraven som " normalfungerande". .Detta enligt författaren till texten till denna artikel: Annakajsa Suni. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar