lördag 20 november 2021

2021 års Skandinavisk science- fiktion förenings konvent: " Fantastika" som hålls under helgen: 211119-211121/ Plats: Dieselverkstaden i Nacka/ Stockholm/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 


Jag ville bara berätta om ett mycket välorganiserat och ett mycket intressant science- fiktion konvent som jag har deltagit på under lördagsförmiddagen helgen den: 211119- 211121! Det heter: Fantastika och hålls under dessa dagar på Dieselverkstaden i Nacka i Stockholm. Jag deltog i detta science- fiktion konvent lördagen den: 211120 och fick därmed min nyfikenhet tillfredsställd på vaden science- fiktion författare kan tänkas att ägna sig åt i sitt yrkesverksamma liv.

Vad sägs om tillexempel en samling på 4 författare som skriver bland annat term som kallas för: " Space- opera".

Ett exempel som här ovan gavs var den välkända science- fiktion operan om rymdskeppet " Aniara" med opera titeln med samma namn nämligen: " Aniara".

Men dessa science- fiktion författare jag lyssnade till angav som exempel det underbart roliga i att för till exempel den författare som har barn hemmavid kan be barnen att komma på diverse skräckinjagande monster. Som till exempel med tentakler och liknande ruskigheter.

Eller nöjet som den ene författaren gav i att skapa nya världar och däri kunna själv komma på om dessa världar befolkas av spöken, människor, eller andra varelser. Som till exempel att tyckte den ene manlige författaren att man inte ska: " Underskatta avstånden i vår galax med tanke på att de ju är rätt enorma". " För", för att här citera denna författare:" I en del science- fiktion romaner tar de sig lätt som en plätt från en planet i galaxen till en annan, och riktigt så enkelet går det inte till i världsrymden" menade den här manlige författaren. 

Eller till exempel ett föredrag som behandlade temat om att dela  på varandras science- fiktion världar. Jag lyssnade där på en irländks science-fiktion författare vid namn Paeder som hade mycket intressanta åsikter. 

Jag lyssnade även till ett engelskt föredrag som bland annat innefattade  en beskrivning av romanen: " The Voyage which lasted for 600 years".: Cox heter den författaren i efternamn. Bakläxa av mig: Jag ska snarast möjligt googla på denne eminente science- fiktion författares förnamn. Romanen handlade om hur det kan tänkas att gå till att överleva generation efter generation på ett rymdskepp. Endast en i besättningen uppväcker dom vart 100:e år för att han ska kunna ta reda på hur det står till på rymdskeppet. 

Jag vill varmt rekommendera alla som kan tänkas hinna läsa den här recensionen att besöka Skandinavisk science- fiktion förenings konvent för år 2021 I Diesleverkstaden i Nacka i Stockholm! Sista dagen är i skrivande stund imorgon, söndagen den 211121 .Men jag ber om ursäkt för jag har inte en aning om man kan komma åt att boka plats så här pass sent som idag, lördagen den 211120. Men lycka till för den intresserade ändå!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att få läsa vad du skrev om de föredrag jag själv missade! Ja, det här är ett väldigt bra evenemang för människor som gillar science fiction och fantasy!

    SvaraRadera
  2. Roligt att läsa vad du skrev om föreläsningarna som jag missade!

    SvaraRadera