fredag 12 november 2021

Romanrecension_ " Kurtisanen"; , av den svenska författarinnan och journalisten: Anna Laestadeius Larsson/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 


Jag har precis börjat läsa en mycket intressant historisk skönlitterär roman som heter: "Kurtisanen". Skriven av den svenska författarinnan och journalisten: Anna LAestaidus Larsson. 

Anna Laestadius Larsson har även skrivit en historisk skönlitterär trilogi om den tyska hertiginnan Hedvig Elisabeth Charlotta som var gift med kung Gustav den 3:es bror, Hertig Karl som kom till Sverige från Tyskalnd som barnbrud, detta enligt författarinnan Anna Laestadius Larssons efterod till trilogin om Hedvig Elisabeth Charlotta.

I denna trilogi ingår följande romanen:
" Barnbruden".

" Pottungen".

"Räfhonan".

Anna Laestadius Larsson har även skrivit roman: " Hilma", om: " konstnären Hilma af Klint" vilket finns nämnt i baksidestexten till romanen: "  Kurtsianen":

" Kurtisanen" handlar om Beata Charlotta som blir upptäckt av kung Gustav den 3:e och som blir utnämnd till att spela den danska drottningen Machtilde på flykt som var Birger Jarls ungdomskärlek och som i pjäsen om honom blir räddad av honom som riddare. Romanen: " Kurtisanen" inleds med hur Beata Charlotta då hon är 16 år gammal får denna huvudroll tilldelad i den frånvarande primadonnan fru Olins ställe. Och hon gör succè på teaterscenen Bollhuset.Med det kungliga hovet ssamt kungen på plats i publiken. 

Jag varmt rekommendera alla att läsa denna histosirska skönlitterära roman: " Kurtisanen" som verkar vara mycket fängslande med ett mycket intressant persongalleri! Då Beata Charlotta är mycket vacker så är hennes närmaste väninna Malin full av kopparärr med en elak styvfar som gärna slår henne med sin favroitkäpp. Och som inte gillar att hon är ute sent på kvällarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar