söndag 19 december 2021

Recension om tidskriften: " Förskolan/ Om en krönika av: Erik Stenkula som då år 2015 arbetade på Montessoriförskolan Jordgloben i Norrköping/ Från Förskoletidningen nummer 9 2015/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har läst en mycket intressant krönika i förskoletidskriften: Förskolan, från nummer 9 utgiven år: 2015, s skriven av förskolläraren Erik Stenkula som då arbetade som förskollärare på Montessoriförskolan Jordgloben i Norrköping år 2015.

Erik Stenkul beskriver på ett mycket intressant sätt hur många av barnen på hans förskola har lärt sig bokstaven " m" som första bokstav. 

Detta inte på grund av att dom heter Martin eller Matilda utan på grund av att många av dessa barn har ätit en mängd "  Happy Meal" på Mc.Donalds i sina dar. 

Men Erik Stenkula berättar också hur han lärde en grupp barn som mest bestod av bosniska barn som just hade flytt till Sverige från det föredetta jugoslaviska inbördeskriget, att sjunga barnvisan: " I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut". Och hur ett av barnen på en skogsutflykt då hade frågat om de, " hade nått fram till skogens slut nu". ( Referens till krönikan: " Att kunna rulla tummarna", av: Erik Stenkula, från tidiskriften: " Förskolan från år: 2015, sidnummer: 39. ) 

För de som har möjlighet att kunna läsa tidskriften: " Förskolan" vill jag rekommendera alla att läsa Erik Stenkulas krönika från nummer 9 år 2015!

1 kommentar: