torsdag 7 december 2017

Bokrecension: " Hjärtlös"/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har läst en barnspökhistorieroman som heter: " Hjärtlös" som jag verkligen tyckte var riktigt ruskig och väldigt bra och spännande läsning.

" Hjärtlös" är en riktigt läskig spökhistoria som handlar om en tjej som heter Maija som flyttar med sina föräldrar från Sverige till USA/ New York. Väl i New York tvingas Maija tillbringa väldigt mycket tid esnam i sin och föräldrarnas lägenhet i Manhattan. Men som tur är så kan hon alltid skypa med sin bästa kompis Becka hemma i Sverige.

Maija får en hamster av sin mamma som smiter ut ur sin bur. Maija döper därför hamstern till  Houdini efter utbrytarkungen. Men hon hittar inte hamstern men från det låsta rummet i lägenheten dit hon misstänker att hennes mamma inte vill att hon ska gå hörs konstiga krafsande ljud. Så Maija köper en till hamster som är på pricken lik Houdini som försvann. Men hamster nummer två försvinner också spårlöst men då Maijas pappa hittar rester av blod i det låsta rummet anar Maija att allting inte står rätt till i lägenheten. På natten så hör hon en röst som säger sig vara Maijas döda tvillingsyster som Maija inte visste att hon hade. Maijas tvillingsyster dog vid födseln för att hon inte hade något hjärta. Först tycker Maija att det är jättemysigt att ha en tvillingsyster som hon kan berätta hela sitt liv för men ganska snart upptäcker hon att hennes nya tvillingsyster har en farlig och skrämmande sida och att mattematik och natruvetenskapsläraren William kanske har rätt trots allt att man inte ska leka med det övernaturliga för det kan få oanade konsekvenser.

Jag tycker att barnspökhistorieboken, " Hjärtlös" är en jättespännande, välskriven  precis lagom läskig och full av starka känslor av olika slag som ensamhet, mystik, spänning och en riktigt ruskig spökhistoria.

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa " Hjärtlös" !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar