måndag 11 december 2017

Bokrecension: " Spöktågets hemlighet", författare: Eva Christina Johansson/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har läst en jättebra banrbokspsökhistoria som heter:" Spöktågets hemlighet", av den svenska barnboksförfattarinnan Eva Christina Johansson.

Eva Christina Johansson har skrivit en serie böcker om tvillingsystrarna Ella och Ida. De är följande:

1. Tavlans hemlighet, av Eva Christina Johansson
2. Kortets hemlighet, av Eva Christina Johansson
3,. Spegelns hemlighet, av Eva Christina Johansson
4. Nyckelns hemlighet, av Eva Christina Johansson
5. Sländans hemlighet, av Eva Christina Johansson
6. Spindelns hemlighet, av Eva Christina Johansson

Och så den som jag nu har läst: " Spöktågets hemlighet", av Eva Christina Johansson som handlar om hur tvilingsystrarna Ella och Ida går på ett tivoli som kommer till staden där de bor. Där finns ett spöktåg som Ella hur gärna som helst vill åka men Ida gillar inte spöken. Men då Ella vinner en lila drake med hjälp av Idas 10- krona som hon har tappat på marken så ger Ida med sig.

Men det blir inte riktigt så roligt som Ella har tänkt sig för mitt i spöktågs- tunneln dyker pärlspöket upp. Pärlspöket heter Elvira och var en känd lindansös som råkade ut för en olycka och trillade ner och slog sig så att hon aldrig mer kunde dansa på lina. Elvira är på jakt efter pärlor som hon kan trä på sitt pärlhalsband för då kommer hon att kunna dansa på lina igen. För alla tivolin ville ha henne som lindansös.

Men Ida försvinner i spöktågs- tunneln och Ella gör allt hon kan för att få henne tillbaka av pärlspöket Elvira.

Det hela slutar med att pärlspöket får spådamens glaskula och Ida blir fri och tvillingsystrarna Ella och Ida återförenas men Ella får utegångsförbud i en månad för att hon lyckats förstöra en massa saker på tivolit i sin jakt på sin försvunna tvillingsyster.

Jag tycker att " Spöktågets hemlighet" av Eva Christina Johansson var en mycket spännande och läskig spökhistoria. Jag gillade stämningen i " Spöktågets hemlighet"  väldigt mycket. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar