torsdag 7 december 2017

Teaterrecension: " Någon måste komma", av: Jon Fosse/ Teater Giljotin i Stockholm/ Teaterrecension av: Marika Frykholm

Onsdagen 171206 såg jag " Någon måste komma" av: Jon Fosse på Teater Giljotin i Stockholm. " Någon måste komma" handlar om ett ungt par som flyttar in i ett gammalt hus vid havet långt borta från närmaste granne. De har flyttat dit för att få vara alldeles för sig själva. Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig. Dom får besök av mäklaren som sålde huset till dom. Mäklaren visar sig ha ärvt huset av sin gamla farmor som inte lever längre men som var den sista som bodde alldeles ensam i det gamla huset vid havet då mäklarens farfar sedan länge är död.

Mäklaren börjar flirta med den unga frun som först var väldigt alldeles otroligt rädd att någon skulle komma men vid mäklarens besök så faller rädslan bort. Det blir istället den äkta mannen som blir lidande av fruktansvärd svartsjuka mot mäklarens eventuella kommande besök. Den unga frun försöker lugna honom men lyckas inte riktigt eller kanske kan hon lyckas att lugna sin make så småningom mot att de nog, " ska få vara alldeles ensamma i det gamla huset vid havet" precis som de hade tänkt sig.

" Någon måste komma" har en känsla av ensamhet och övergivenhet och en förväntasfull väntan över sig. " Någon måste verkligen komma för att förhäva denna känsla av total ensamhet och förväntan på att någon ska komma.

Jag vill varmt rekommendera alla att se pjäsen": Någon måste komma", av Jon Fosse på Teater Giljotin i Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar