måndag 11 december 2017

Bokrecension: " Röda spår"/ Recension av: Marika Frykholm

Jag har läst en barnboksspökhistoria som heter: " Röda spår". " Röda spår handlar om en pojke som heter Samuel som just har varit på skolavslutning med sin mamma. Hans bästa kompis Millo har fått lov att åka på seglarsemester med pojkarnas gemensamme vän, Felix men Samuel fick inte plats i båten så han får inte åka med.

På vägen hem då Samuel har fått en tjuga att köpa glass av sin mamma får han syn på en spännande lapp på ICA. På lappen står det att man kan få hyra en mysig stuga som heter Lunabo som ligger mitt i skogen där man kan vakna av fågelkvitter och ströva runt i skogen. Samuel visar lappen för sin mamma och pappa vid hemkomsten och Samuels mamma som måste jobba på sjukhuset hela sommaren bestämmer sig för att Samuel och hans pappa ska hyra stugan. Samuels pappa får tag i en man som heter Karl- Erik som säger att lustigt nog är det inte han som satt upp lappen på ICA.

Det visar sig att det spökar i huset Lunabo som Samuel och hans pappa har hyrt. För längesedan på 1800- talet bodde det en konstnär och hans lilla dotter Magdalena på Lunabo. Men Magdalena dog i en drunkningsolycka i en sjö i närheten av Lunabo.

Då Samuel skickar ett mobilkort till bästisen Millo skriver Millo: " Snyggt hus men vem är det i tornrumsfönstret" ?

Samuel blir jätterädd och vill genast att han och hans pappa ska åka tillbaka till staden. Men då han lär känna den gamle mannen Eskil vars far var vittne till Magdalenas drunkningsolycka börjar hela historien klarna för Samuel som något senare ser den Magdalena upp i tornrummet. På hennes pappas målningar är det röda handavtryck som uppenbarligen Magdalena var skyldig till. Magdalena får äntligen ro och Eskil säger till Samuel att han tror att hon ville få uppmärksamhet för de andra i byn frös ute Magdalena och hennes pappa som var konstnär.

Jag tyckte att barnbokspökhistorien, " De röda spåren" är en mycket spännande spökhistoria som periodvis är ganska läskig men väldigt välskriven. Jag vill varmt rekommendera alla att läsa, " De röda spåren"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar