lördag 22 maj 2021

Konstutställningen: " Transmission", skapad av sistaårselevernas slutproduktion på Konsthögskolan i Stockholm på Konstakademin i Stockholm/ Lördagen 210522/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har varit på en mycket intressant och väl sevärd konstutställning på Konstakademin i Stockholm, som heter: " Transmission", skapad av sistaårseleverna från Stockholms Konsthögskola. Lördagen 210522. 

Jag träffade där en konstnärselev vid namn Emilie som hade målat 3 konstverk med motiv från Helsingland dit hon planerar att flytta efter att hon har avslutat sin konstnärliga utbildning vid Stockholms konsthögskola. 

Detta på grund av att, säger Emilie, det är billigare att starta en konstateljè i Helsingland än i Stockholm.

Emilie berättar vidare att man då man har avslutat sina konstnärliga studier vid Konsthögskolan i Stockholm får bidrag under en fem- års period för att kunna finansiera på det sätt man önskar gå vidare i sitt liv som utbildad konstnär från Konsthögskolan i Stockholm. 

Jag vill härmed passa på att önska ett stort " lycka till i framtiden" för Emilie och hennes planerade nya arbetsplats i Helsingland! Inklusive alla Emilies andra studiekamrater från Konsthögskolan i Stockholm.

Jag vill varmt rekommendera alla att besöka konstutställningen: "Transmission" på Konstakademin i Stockholm! 

Detta på grund av dess varierade mångfasetterade samling av olika sorters skapade konstverk som tar sig uttryck i mångahanda olika former och skapelser av de otroligt begåvade konstnärseleverna vid Stockholms konsthögskola. 

Konstutställningen; " Transmission" , finns i skrivande stund att besöka på Konstakademin i Stockholm. Skrivet lördagen 210522. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar