fredag 14 maj 2021

Konstutställningsrecension: " Trollbunden"- John Bauer och den magiska naturen" på: Prins Eugèns Walldemars udde musèet/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Fredagen den 210514 var jag på konstutställningen: " Trollbunden"- John Bauer och den magiska naturen, på Prins Eugèns Walldemars udde musèet ute på Djurgården i Stockholm.

John Bauer som de flesta känner till gjorde sig ju ett mycket känt namn, inte minst på grund av sina konstnärliga bidrag till sagosamlingen: " Bland tomtar och troll". Denna sagosamling har, enligt programhäftet,, referat: " Haft en djup inverkan på föreställningar om naturens och skogens mystik och kraft", ( detta  är ett referat hämtat från programhäftet. ) 

John Bauer reste i ungdomen tillsammans med sin far till Tyskland. Åren 1900- 1905 var Johan Bauer konstnärselev på Stockholms konstskola. På konstskolan lärde han känna sin blivande hustru, Esther. 

Familjen John Bauer och hans hustru Ester och sonen omkom i en mycket tragisk båtolycka på sjön Vättern då de var på väg att flytta till sitt nya hem i Djursholm. 

Jag vill varmt rekommendera alla att besöka konstutställningen: " Trollbunden"- Johan Bauer och den magiska naturen", som visas på Prins Eugèns Walldemarsudde musèet som i skrivande stund går att besöka på detta museum! 

Detta på grund av den härligt magiska, för att inte tala om trollska stämningen i konstnären John Bauers fantastiska konstverk. 

Denna utställning samsas med andra konstverk av följande konstnärer: Theodor Kittelsen, Louis Moe, Agnes de Frumerie, Akseli Gallen- Kallela, och samtida konstnärer som Maria Friberg och Elisabeth Henrikson. ( Detta enligt programhäftet. ) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar