fredag 28 maj 2021

Romanrecension: " Det borde finnas regler"/ Författarinna: Linda Arvidsson/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag håller på att läsa om den svenska barn- ungdomsromanen: " Det borde finnas regler", av författarinnan: Linda Arvidsson.

På baksidesomslaget står det bland annat  som en beskrivning om Linda Arvidsson att hon, " till vardags sitter i kassan på ICA,, och att hon har rest runt och läst högt ur sina dagboksanteckningar, samt att barn- och ungdomsromanen: " Det borde finnas regler" är Linda Arvidssons debutroman.

Handlingen i: " Det borde finnas regler", är den om två tonårstjejer som är på väg att gå ut 9:an i högstadiet i det mycket tråkiga samhället som de bor i, och som är bästa kompisar. De heter Mia, som egentligen heter Maria men som vill kallas för Mia, och bästisen Miriam, som Mia tycker är vacker som en sagoprinsessa. Och som i början av romanen beskriver sin vänskap med bästisen Miriam så som att: " Det är tur att vi är bästa kompisar annars hade jag nog hatat henne". ( Referat från det första kapitlet i romanen: " Det borde finnas regler av Linda Arvidsson.) 

Jag vill varmt rekommendera barn- och ungdomsromanen: " Det borde finnas regler", av Linda Arvidsson! Detta på grund av att den så väl enligt min personliga uppfattning beskriver hur det kan vara tonåring och längta efter att bl äldre än vad man är just nu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar