fredag 8 december 2023

Ett boktips: " Skuggornas hus"/ FÖrfattare: Ingelin Angerborn/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill härmed dela med mig av ett boktips: Den mycket fantasieggande spökhistorien: " Skuggornas hus" av fden svenska författarinnan: Ingelin Angerborn.  Som bland annat har skrivt böckerna: " Rum 213"  och: " Sal 305". 

Kortfattat om handlingen

Sakarias känner sig ensam och övergiven då han anländer till sin framors och farfars hus. Han tycker att han hör  steg som går bakom honom upp till hans farmors och farfars lägenhet. Sakarias farmor och farfar är ganska nyinflyttade i sitt hus då Sakarias kommer dit på höstlovet. Sakarias är bevsiken och känner sig övergiven av sin pappa som istället för att ta med Sakarias på den efterlängtade fisketuren under höstlovet tvingas jobba hela höstlovsveckan. Men saker och ting tar en annorlunda vändning då Sakarias av sin farmor som jobbar på ett museum får tipset att på muset delta i en teckningskurs. Sakarias hamnar i ett såkallat " flow" och ritar en tjej med konstiga pösbyxor, och en mantel. På den ena bilden syns konturerna av en häst bakom flickan med pösbyxorna och manteln. Det underliga är att Skarias känner ingen sådan flicka och ingen flicka som har en häst. Men Edit i  farmors och farfars hus rider. 

Jag tycker att spökhistorien:" SKuggornas hus" är en härligt underhållande spökhistoria med en mycket härlig stämning boken igenom. 

Jag vill varmt rekommendera aöa att läsa: "SKuggornas hus" av Ingelin Angerborn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar