onsdag 17 maj 2017

Bokrecension: " Spetälskesjukhuset"/ Recension av: Marika Frykholm

Jag läste en barnbok som är en slags spänningsbok blandat med mystik och äventyr som heter: " Spetälskesjukhuset".

" Spetälskesjukhuset" utspelar sig på det sista sjukhuset i Sverige som finns i Järvsö i Jämtland. Året är 2017. En flicka som heter Elly bor hos sin farmor i Järvsö över sommarlovet eftersom hennes mamma tragiskt nog precis har gått bort.


I närheten av Ellys farmor finns det sista spetälskesjukhuset i Sverige. Sedan Ellys mamma gick bort så försöker Elly göra allt för att utmana sig själv Sent en kväll går Elly alldeles ensam till spetälskesjukhuset. Dörren är öppen fast alla de psykiskt sjuka männen som bor där är bortresta på några dagar till Stockholm.


Inne på spetälskesjukhuset några dagar senare träffar Elly en flicka som heter Saga. Saga har konstiga missbildade händer. Saga säger att hon är från förr i tiden- från -1930- talet och att hon har spetälska.


Saga och Elly blir goda vänner och Elly bestämmer sig för att hjälpa Saga att bli frisk från sin spetälska. Men kan penicillin från 2000- talet föras genom tiden till en flicka med Spetälska från 1930-talet?


" Spetälskesjukhuset" inger en stämning av spänning, mystik och äventyr och samtidigt lite som en mycket spännande spökhistoria. Fast det är en barnbok tyckte jag att boken, " Spetälskesjukhuset " var jättebra och mycket spännande och vill varmt rekommendera alla att läsa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar