måndag 5 april 2021

Engelsk barn- ungdomsromanserie recension: " Second Term at Trebizon"/ Av: Den engelska författarinnan: Anne Digby/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har börjat läsa en engelsk barn- ungdomsromanserie om det engelska internatskolelivet förr i världen som heter: " Second term at Trebizon", av den engelska författarinnan: Anne Digby.

Denna engelska internatskoleromanserie innehåller titlar så som till exempe:

" First term at Trebizon", av: Anne Digby.

" Second term at Trebizon", av. Anne Digby.

" The Tennis term at Trebizon", av: Anne Digby.

" Boy trouble at Trebizon", av: Anne Digby.

" More trouble at Trebizon", av: Anne Digby.

I denna engelska internatskoleromanserie om den engelska internatskolan Trebizon får vi följa den unga flickan Rebecca Mason från det hon först anländer som andraårselev till den engelska internatskola Trebizon på västkusten på grund av att hennes far, Mr. Mason har fått ett nytt jobb i Saudiarabien och Rebeccas mor måste följa med sin man till hans nya jobb och till hans nya hemland. 

I den första romanen: " The first term at Trebizon", är Rebecca Mason väldigt olycklig över att tvingas lämna sitt eget hem, och sin gamla skola och sina gamla vänner i sitt gamla hem i London. Men hon får snart två nya bästa kompisar i de båda flickrona Sue Murdoch och Tish Anderson som redan har varit bästa kompisar en längre tid då Rebecca Mason anländer till den engelska internatskolan Trebizon på den engelska västkusten. Men de utgör snart en, " threesome" som det engelska uttrycket är då Rebecca Mason i den första romanen om den engelska internatskolan Trerbizon avslöjar en sjätteklassares fuskande som skribent i den stora internatskoletidningen. 

Jag vill varmt rekommendera den engelska barn- och ungdomsinternatskoleromanserien om den engelska internatskolan Trebizon på grund av den härliga internatskolestämningen, de spännande äventyren som de tre flickorna, Rebecca Mason och hennes två bästa kompisar Sue Murdoch och Tish Anderson får vara med om under sin tid som privatskoleelever på den engelska internatskolan Trebizon.

Och för den genuint härliga stämningen alla romanerna igenom.

Den engelska internatskoleromanserien om den engelska internatskolan Trebizon finns att beställa mest som e- böcker på Adlibris, bland annat. Jag tror att jag såg några i skrivande stund finnas även på Boksu också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar