måndag 1 april 2024

Ett operatips: " Parcifal"/ Kompositör: Richard Wagner/ Regi: Prisbelönte Christof Loy/ Plats: Kungliga Operan Annandag Påsk 2024/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill härmed dela med mig av ett operatips: " Parcifal" med musik av Richard Wagner. Plats: Kungliga Operan i Stockholm måndagen Annandag Påsk 2024 i regi av den prisbelönte: Chirstof Loy. 

Kortfattat om handlingen

Parcial som inte minns vem han är, vad han heter eller vart ifrån han kommer ska föra tillbaka Den Heliga Gralen och spjutet till den kristna orden varifrån den kommer. På vägen kommer han i kontakt med en trollkarl och den odödliga trollkunniga kvinnan Kundry, ( här spelad av MiriamTreich) som har en förbannelse över sig på grund av att hon skrattade åt Kristus vid Jesu korsfästelse. 

Några av de medverkande i föreställningen Parcifal på Kungliga Operan

Regi: Av den prisbelönte Christof Loy

Parcifal: Joachim Bäckström

Kundry: Miriam Triech

Jag vill varmt rekommendera alla att om möjligt med tanke på att det endast är få förestälningar kvar skynda er att om möjligt gå och se Parcifal med musik av Richard Wagner och i regi av Chirstof Loy! Detta på grund av den vackra och gripande musiken och de oerhört beåvade sångarnas fantastiska insatser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar