lördag 21 mars 2020

Engelsk tv- serie recension: Del 1 av: Grange Hill/ Tv- serie recension: Marika Frykholm

Jag har sett del 1 av den engelska tv- serien för barn som heter: " Grange Hill".

Grange Hill handlar om hur ett par mellanstadieelever någonstans i England ska börja på sin nya skola som heter: Grange Hill. Denna tv- serie var väldigt populär på -80 talet om jag inte minns alldeles fel. Den finns också som en serie böcker för barn- ungdomar som heter: Grange Hill.

I tv- serien Grange HIll del 1 så börjar det med att man ser alla de nya mellanstadieeleverna anlända till den nya skolan. Där är den mörka Benny Green som är jättebra på fotboll men hans far har råkat ut för en arbetsskada och hans mor är också fattig så dom har inte råd att köpa en ny skoluniform till Benny Green. Detta leder längre fram till att han på grund av att han inte har rätt till att köpa fotbollsskor först inte håller på att få vara med på uttagningarna till skolans fotbollslag men får oväntad hjälp vad gäller fotbollsskorna av en av flickorna i hans nya klass. Detta händer dock inte i del ett utan sker lite längre fram i Grange- Hill serien.

Det är också den nya blyga eleven som inte vill sluta i sin gamla skola för att börja på Grange Hill, och Ann Wilson som blir lurad av ett par äldre skolflickor då hon försöker hitta till skolaulan så har dessa tre äldre flickor för att retas vänt på pilen på skylten som visar vägen till skolans aula.

Där är den busige Peter Jenkins och hans bästa kompis som blir uppdelade i  varsin ny klass.

Den stackars Peter Jenkins ser först ut att bli helt utan klass men det löser sig med hjälp av Mrs. Monroe en av lärarna som visar både Peter Jenkins och Ann Wilson till deras nya klass där de får Mr. Mitchell som är en ovanligt schysst lärare som ska bli deras nya klassföreståndare.

Jag tycker att den engelska tv- serien för barn, " Grange Hill", är en väldigt rolig och mycket trevlig serie som jag varmt rekommenderar alla att se. Böckerna om skolan Grange Hill är också jättebra och roliga att läsa. Men jag vet intet om det går att få tag i dom längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar