lördag 28 mars 2020

Tv Adventskalender. " Tusen år till Julafton"/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Jag har sett en gammal Adventeskalender som gick för några år sedan som hette: " Tusen år till Julafton", med Erik Haag och Lotta Lundberg, även välkända från Tv- serien: " Historieätarna".

I Adventskalendern: " Tusen år till Julafton" så handlar det om hur Erik Haag och Lotta Lundberg tillsammans med ett antal barn visar hur det kunde se ut en dag i Sveriges historia från 1000 år sedan- fram till våra dagar.

I del 4 som jag såg så utspelar sig detta avsnitt under Medeltiden under Digerdödens= Pestens tid i Sverige.

Erik Haag och Lotta som i det här avsnittet väntar ett påhittat för serien barn och ett antal barn ska tillsammans få uppleva hur livet kunde te sig på en gård i Sverige under Digerdödens eller Pestens tid. Framförallt vad som kunde tänkas vara ätbart under den här tiden för en familj som levde under dessa farofyllda tider.

Jag tycker att Tv- seriens Adventskalender: " Tusen år till Julafton", med Erik Haag och Lotta Lundberg är en mycket rolig och intressant serie som verkligen med humor, allvar och spänning visar hur livet i Sverige kunde te sig från för " för 1000 år sedan till våra dagar" som den inspelade finlandsvenska rösten säger i början av varje avsnitt. Jag vill varmt rekommendera alla att se Tv- seriens Adventskalender från för några år sedan: " Tusen år till Julafton" med Erik Haag och Lotta Llundberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar