torsdag 17 februari 2022

Romanrecension: " " On Writing / Författare: Stephen King/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har precis börjat läsa en mycket intressant bok om skrivandets konst av ingen mindre än Stephen King. 

Boken heter: " On Writing", av: Stephen King.

Jag har just läst tre stycken förord. 

I det första förordet skriver Stephen King att han tillsammans med några författarkolleger startade ett band. Avsikten var att uppträda på en tillställning där författare skulle hålla föredrag om sina litterära verk. Men de tyckte att det var så kul att spela ihop så att de fortsatte att spela ihop.

En gång var Stephen King ute tillsammans med sina bandmedlemmar och frågade dom då om det var någon fråga de aldrig fick av sina många fans. Då sa den ena av Stephen Kings kvinnliga författarkolleger som heter Amy Tan att hon aldrig fick någon fråga om själva språket. 

Detta tyckte Stephen King var så pass intressant att han därmed tillägnar denna bok: " On Writing" till Amy Tan då han länge hade velat skriva en bok om just konsten att skriva. Stephen King tillägger också att förläggaren alltid har rätt. 

Stephen King tillägger också att alla tilltänkta författare som har aspirationen att bli författare bör läsa boken: " The elements of Style". I kapitel nummer 17 i boken: " The Elements of Styel" står det bland annat " att man alltid bör undvika onödiga ord"  . Stephen King lovar att göra detta i sin bok: " On Writing", av: Stephen King. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar