fredag 29 april 2022

En spexrecension: " Hemligheternas spex"/ Nonsens spexensemble film från år 2021/ Nonsens en sepexensemble från Norrlands nation i Uppsala/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 
För alla spexälskare vill jag varmt rekommendera Norrlands nations spexensemble Nonsens film: " Hemligheternas spex" en film baserad på böckerna om Harry Potter" av den engelska författaren: J. K: Rowling!

Ett fartfyllt härligt svängande spex med massor av härliga musikinslag är vad den spexiga filmen: "Hemligheternas spex" framffört av Nornsens spexensemble i uppsala har att erbjuda sina tittare! 

Med mycket sång och musik, där den elake och onde trollkarlen: Lord Voldemort har döpt om sig till: " LOrd Dolvemort för att inte bli igenkänd så att han kan ta över Hogwarts som har enligt skolinspektionen som säger att Hogwarts har sämre  resultat på proven än på de senaste 800 åren. Och Lucius Malfoy är kär i Hermoine och vill plugga tillsammans med henne, för  som hon som spelar Lucius Malfoy, Harry Potters ärkefiende på Hogwarts, sjunger: " Man är bättre när man är två", citat från Nonsens storspex: " Hemligheternas kammare" från år 2019- 2021. 

Men händelseutviecklingen blir att Hermoine får tag i författaren till spexets bok där hon beskriver allt  mystiskt som äger rum på Hogwarts skola för häxkraft och trolldom och hon inser att det är Draco Malfoy som är den som ligger bakom att alla har blivit dumma i huvudet. Hon har just avslöjat Draco Malfoy när det oväntade inser, Draco Malfoy som älskar Hermoine förtrollar även henne så att hon blir dum i huvudet liksom de övriga eleverna på Hogwarts! Nu är goda råd dyra. Ska Draco Malfoy få hjälp av spöket han träffar på toaletten? Som själv dog då han önskade sig makt och evigt liv då han levde!  Detta återstår att se. Jag har ännu inte sett fortsättningen på detta rafflande spex.

Nu har jag sett detta rafflande spex till dess slut och jag kan bara säga att jag är totalt imponerad av den rafflande upplösningen: Professor Dumbledore dödas av Lord Voldemmort som om jag har förstått det hela rätt i detta spex var en nerd. Spexets författare spelar Gud och utplånar Dolores Unbridge som inte längre vill i detta spex åtminostne vara trolldomsminsiter längre. Alla Hogwarts karaktärerna slungas ut i vår verkliga värld och det hela avslutas med en mäktig dans där Dumbldedore kommer tillbaka men om jag förstod det rätt inte längre som Professor Dumbledore utan som någon annan. 

Ett spex är för den oinvigde en föreställning oftast grundad på historiska händelser och gärna på rim. I detta fallet är det dock Harry Potter som är huvudtemat i detta spex. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna spexiga fartfyllda film: " Hemligheternas spex"! Den finns i skrivande stund, i april 220429 att se på Youtube! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar