tisdag 6 december 2022

Årets adventskalender: " Kronprinsen som försvann"/ Skriven av: Mattias Grosin, Linn Mannheimer & Isabelle Riddez/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Årets, år 2022 års adventskalender  på svt. heter: " Kronprinsen som försvann". Den är skriven av: Mattias Grosin, Linn Mannheimer och Isabelle Riddez. 

Jag måste säga att dessa tre författare till: " Kronprinsen som försvann" har verkligen lyckats med att skapa en alldeles otroligt välgjord och lyckad adventskalender! Den har verkligen allt! Äventyr, och spänning. Försvunna kungligheter, och en kronprins som är på rymmen från den makthungriga sammansvärjningen som vill överta makten i riket. 

Det första avsnittet börjar väldigt medryckande  med inledningsfrasen: Citat från avsnitt 1:  " I ett land för längesedan då kungar och drottningar ännu härskade". Detta blir inledningen till historien som trappas upp med drottning Louisas, ( här spelad av: Dilan Gwynn) bortrövande och Amir, narren, ( här spelad av: Kanannaina ) som varnar kronprinsen Karl Vilhelm Gyllencrona, ( här spelad av: Xanvier Canca Englund) att han omedelbart måste fly från sltotet på grund av sammansvärjningen mot drottningen. Drottningen Louisa vill nämligen ge tillbaka vad hennes framlidne make som var tyrann en gång har tagit från folket i staden. 

Saken görs inte bättre av att kronprinsens makthungriga äldre kvinnliga kusin, hertiginnan Augustina, ( här spelad av: Alva Bratt), kommer på besök. 

Jag tycker att årets adventskalender, " Kronprinsen som försvann" av de 3 författarna: Mattias Grosin, Llinn Mannheimer och Isabbelle Riddez visar prov på att innehålla en mycket fantasieggande historia och mycket härlig fantasi. 

Medverkande är

Carl Vilhelm Gyllencrona, kronprinsen Xavier Canca Englund

Nanni   Maria Lundquist

Drottning Louisa  Dilan Gwynn

Hertiginnan Augsutina Alva Bratt

Amir- Narren Arvin Kananian 

Jag vill varmt rekommendera alla att se årets adventskalende! Inte minst pågrund av de alldeles utmärkta skådespelarna och den härliga kostymen! Året, år 2022 års adventskalender fins i skrivande stund 221206  att se på svt. play. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar