tisdag 27 december 2022

Ny dokumentärserie om Selma Lagerlöf!/ Två av filmarna är: Ulrika Nulty och Kristina Lindström/ Tips ditlagt av: Marika Frykholm

 Jag vill rekommendera en ny dokumentärserie om den världsberömda svenska författarinnan: Selma Lagerlöf. Känd bland annat för sina böcker: " Gösta Berlings saga", " Jeruslaem" och: "En herrgårdssägen" , samt även skolboken: " NIls Holgersons underbara resa genom Sverige", och mycket mer. 

Denna dokumentärserie om Selma Lagerllöf tar sitt avstamp i Selma Lagerlöfs barndom fram till dess att hon tar lärarinneexamen i Stockholm där hon trotsar sin fars förbud mot att studera till lärarinna och får ekonomisk hjälp av brodern Johan. Samt till dess att hon med den välkända författar  väninnan Sophie Elkan reser till Jerusalem och där besöker bönderna från Nås i Dalarna som där har anslutit sig till den Amerikanska kristna kolonin i Jerusalem. Och då hon som första svenska kvinna får ta emot att bli hedersdoktor i Uppsala. 

Nu har jag även sett del 2 av den nya dokumentärserien: " Selma Lagerlöf". Den var också mycket intressant som bland annat behandlade Selma Lagerlöfs syn på det första Världskriget samt även inledningen av det Andra Världskriget. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna mycket intressanta dokumentärserie om Selma Lagerlöfs liv. I skrivande sista veckan i december 2022 så finns denna serie på 2 delar att se på svt. play. För vidare information kopiera gärna länken här nedan. 





https://www.svtplay.se/selma-lagerlof

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar