fredag 30 december 2022

Svensk tv- dokumentär: Dokument inifrån: " Priset vi betalar"/ En dokumentär av: Frida Söderlund/Tips ditlagt av: Marika Frykholm


Jag vill härmed tipsa om en mycket intressant och samtidigt högst oroväckande svensk tv- dokumentär som heter: Dokument infirån:  " Priset vi betalar"Den är gjord av den svenska journalisten Frida Söderlund: Den finns i skrivande stund 221229 att se på svt. play och handlar om infleuncers som gör skönhetsingrepp för att de vill få fler följare till sina kanalrer. 

En journalist, j( jag tror hon heter Frida SÖderlund som genom sitt jobb som journalist   komma i kontakt  med ett stort antal influencers. I juni 2022 hölls ett stort event i Stockholms skärgård dit 80  infleuncers var inbjudna för att göra reklam för ett visst klädmärke. Det beräknades att det skulle bli 15 miljoner visningar för detta event. Som programledaren Frida Söderlund säger: " Utifrån kan det verka som en fest men för dom inne på själva eventet är det jobb som det handlar om": 

Enligt programmet så verkar skönhetsoperationerna som " lyxiga semestrar" eller som, " vilken tjejresa som helst". 

 Influencers är för den oinvigde sådana som jobbar mycket med både skönhet, och mode men influnencers kan även jobba med humor. Det vanligaste är att dom har konton på instagram och liknande kanaler så som till exempel TIk TOk.

Utifrån sett kan det verkar enligt programledaren journalisten Frida Söderlund, " som att influencern har all makt men det är precis lika mycket följarna för en följare till en influencer kan tröttna". Citat av programledaren från avsnitt 1: " Dokument inifrån: Priset vi betalar". 


 Många influencers är mycket unga människor. I programmet säger den ena kvinnliga influencern att , " en del skulle göra vad som helst för att kunna jobba som en influencer på heltid". Hela deras  karriärer bygger på att de ska se så bra ut som möjligt. Därför är kopplingen mellan influencers en del och den växande  industrin att kunna göra skönhetingrepp ganska stor. 



 https://www.svtplay.se/dokument-inifran-priset-vi-betalar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar