fredag 23 juli 2021

Barn- och ungdomsspökhistoria. " Spelkortets hemlighet"/ Författarinna: Eva Christina Johansson/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag håller på att läsa om den mycket spännande barn- och ungdomsspökhistorien: " Spelkortets hemlighet", av den svenska barn- och ungdomsförfattarinnan: Eva Christina Johansson.

" Spelkortets hemlighet" ingår i en serie böcker om tvillingsystrarna Ella och Ida. Dom är inte lika till utseendet. Och heller inte lika till sättet. Ella är den nyfikna och orädda. Ida är den försiktiga som inte gillar kusliga historier så som mordhistorier eller som spökhistorir. 

Ella och Ida är tillsammans med sina föräldrar iett torp som heter Torpet som de hyr över sommaren. Då Ella då hon av misstag fastnar i en dimma, råkar hamna på en kyrkogård och då hon känner sig fram med hjälp av handen längs en rosa kyrkvägg, upptäcker hon ett blodigt avtryck av en hand.

En gammal gubbe upplyser då Ella om att det för cirka 70- 100 år sedan  det skedde en mordhistoria där. Och det finns dom som kan se avtrycket av, " den mördade flickans händer".

Lite senare hittar Ella då hon hört röster i sin garderob hemma i Torpet ett spelkort som hon senare ser att det står: " Rädda Vilja" på. Vilka var flickan som skulle ha blivit mördad för cirka 70- 100 år sedan. 

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna mycket spännande barn- och ungdomsspökhistoria! Detta på grund av den härligt mystiska, så väl som kusliga stämning som trappas upp  historien igenom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar