lördag 3 juli 2021

Engelsk ungdomsromanserierecension: " Second term at Trebison"= Fritt översatt av mig: " Andra terminen på Trebison"/ Författarinna: Ann Digby/ Recension skriven av: Marika Frykholm

Jag håller på att läsa om en engelsk barn- och ungdomsromanserie som heter: " Second term at Trebison", av den engelska 1900- tals författarinnan: Ann Digby. 

Jag sträckläste dessa barn- ungdomsböcker om den engelska internatskolan Trebison av Ann Digby. Om jag inte misstar mig alldeles så kom de flesta av dessa böcker ut runt 1970- talet. 

Internatskolaa Trebison i södra England i den fiktiva staden Trebison består av  väluppfostrade och mycket välartade unga damer från den engelska överklassen. 

Men inte i detta fallet. För Rebecca Mason som är denna engelska internatskoleseries huvudperson kommer från mycket enkla familjeförhållanden. Från arbetarklass i London. Tills Rebecca Masons far blir skickad i affärer till Saudi- Arabien och Rebecca Mason tvingas att lämna sitt hem i London och allt hon håller kärt som hennes dagskola i London och alla hennes vänner där. För att åka till den populära internatskolan Trebison som ska ligga i den fiktiva staden Trebison, någonstans i södra delarna av England.

Men Rebecca Mason blir snart kompis med den populära Tish Anderson och Tish`s bästa kompis, Sue eller Susan som hon egentligen heter, Murdoch. De bildar en " trekant" och löser alla möjliga mysterier i hop. 

I den andra delen av Trebison serien om den engelska internatskolan Trebison så får vi som läsare förstå att Tish Anderson i början av romanen beter sig väldigt underligt och helt olikt sig själv. Hon är inte sig själv helt enkelt. 

Internatskole Trebison serien behandlar också väldigt mycket temat de sportaktiviteter som finns tillgänliga på internatskolan Trebison för flickor. Både Tish och Sue spelar hockey. Men det är inte ishockey som man skulle kunna tro utan verkar mera påminna litegrann om innebandy. Deras lagkapten heter Joss Vining och är en alldeles omåttligt populär och en mycket rättvis lagkapten. 

Rebecca Masosns stora sportintresser blir senare i romanserien tennis som hon kommer att glänsa i. 

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna romanserie om den engelska internatskolan Trebsion romanerna! Detta på grund av den härliga engelska internatskoleatmosfären som svämmar över i denna underbara, något gammaldags engelska internatskoleserie. Man får en " förr i tiden" känsla av att läsa denna barn- och ungdomsroman. 

I skrivande stund fick jag hjälp att ladda ned denna engelska barn- och ungdomsromanserie som e-böcker.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar