onsdag 7 juli 2021

Museiutställningsrecension: " VIkingautställning på Historiska musèet i Stockholm, sommar 2021/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 


Jag har varit på en mycket intressant vikingautställning på det Historiska musèet i Stockholm, sommaren 2021. 

Ett citat från denna utställning: " Om vikingarna ansåg att gudarna var hantverkare, betyder det att hantverkarna var som gudarna"?

Jag vill varmt rekommendera alla att gå och se denna Vikingautställning! Detta på grund av att den är upplagd på ett så spännande sätt.

Om man sedan inte vill vandra runt inomhus så arrangerar två av museipedagogerna bland annat som det var idag, onsdagen kl. 13.00 vecka 27 en förevisning i hur man bakade bröd på Vikingavis. Mycket spännande att se! Med en öppen eld som en del av förevisningen.De berättade att de var klädda i sådana kläder som vikingarna begravdes i. Och att vikingarna fick hela matlass med sig i sina gravar då de begravdes.  

Onsdagen den 210714 var jag återigen på besök på Vikingautställningen på det Historiska musèet i Stockholm. Och var även med på två stycken av förevisningarna av museipedagogerna. Den här gången visade de mycket intressant vilka tidstypiska kläder som vikingarna kunde tänkas ha haft då de begravdes. Jag vill varmt rekommendera alla att se denna fantastiska Vikingautställning på det Historiska musèet, sommaren 2021! I skrivande stund visar några av museipedagogerna varje onsdag först kl. 11.00 och sedan ytterligare en förevisning kl. 13.00 ute på gården till det Historiska musèet. Det är gratis men man får ett plastmärke att fästa på kläderna som visar att man ska vara publik på förevisningen av museipedagogerna.


Lönk till utställningen: Vikingarnas värld, historiska musèet i Stockholm sommar 2021

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar