torsdag 1 juli 2021

Romanrecension: "Villette"; av den världsberömda engelska 1800- talsförfattarinnan, Charlotte Bronte/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 
Jag läser om delar av den engelska 1800- tals romanen: " Villette", av den världsberömda engelska 1800- tals författarinnan, Charlotte Bronte, som även skrev romanen: " Jane Eyre", om den fattiga föräldralösa flickan Jane Eyre som blir guvernant på Thornfield Hall åt den excentriske, rike, Mr. Rochesters, lilla skyddsling, den lilla moderlösa fransyskan, Adèle. 

" Villette", av Charlotte Bronte om jag har förstått det rätt anspelar på författarinnan Charlotte Brontès egna upplevelser i Belgien. 

Den fattiga, och föräldralösa Lucy Snowe anländer till den fiktiva staden Villette, och blir engelsk lärarinna på en internatskola för rika flickor. 

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna roman på grund av hela den finstillta stämningen romanen igenom. Man anar att huvudpersonen Lucy Snowe besitter en massa känslor som hon tvingas att hålla tillbaka på grund av sin tids konventioner av hur en ung kvinna på 1800- talet förväntades bete sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar