måndag 19 juli 2021

En engelsk tv- detektivhistoria: " Poirot", avsnitt 1/ Baserad på den världsberömda engelska detektivförfattarinnan: Agatha Christies detektivromaner med huvudpersonen: Detektiven Belgaren Hercule Poirot i huvudrollen/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har sett avsnitt ett av den engelska tv- detektivserien: " Poirot"  som är baserad på den världsberömda detektivförfattarinnan: Agatha Christies detektivromnaer med Belgaren Hercule Poirot i huvudrollen.

Belgaren Hercule Poirot, en mycket egenkär kort detektiv som är i romanerna, " mycket nöjd med sin mustasch", och som Agatha Christie låter Hercule Poirot säga om sig själv enligt detta, avsnitt ett: " Han löser sina fall med hjälp av psykologi". 

I detta avsnitt ett kommer en ung kvinna, en Miss Crale, den äldsta dottern till den för mord 14 år tidigare, Mrs. Lucy Crale, dömd till hängning för mordet på sin make, Mr. Crale. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se detta, avsnitt ett av den engelska tv- detektivserien: " Poirot"! I skrivande stund finns serien att se på kanal 4 i om jag inte minns det helt fel, 16 dagar till, i juli 2021. 

Detta på grund av den finstilta, psykoanalytiska stämningen hela detta första avsnitt av: " Poirot".  En mycket romantisk, och samtidigt en oerhört tragisk och en mycket sorglig historia. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar