söndag 12 september 2021

Amerikansk barn- och ungdomsroman: " The Fault in our Stars"/ Författare: John Greene/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag håller på att läsa en mycket bra, och en samtidigt väldigt sorglig Amerikansk barn- och ungdomsroman som heter: " The Fault in our Stars", av den Amerikanske författaren: John Greene. 

Den Amerikanske författaren har skrivit en rad andra böcker så som följande:

" Looking for Alaska".

" An Abundance of Kathrines".

" Paper Towns".

" Will Grayson".
" Will Grayson" , ( tillsammans med David  Levithan.)

" The Fault in our Stars".

" Stars and Turtles".

" All the Way Down".

Den Amerikanska barn- och ungdomsromanen: " The Fault in Our Stars", av Amerikanske författaren: John Greene handlar om den 16 åriga flickan Hazel Grace Lancaster som har lungcancer. Hazel Grace Lancaster har börjat i romanens början i en slags Canter terapeuftisk grupp för barn och ungdomar i källarvåningen i en kykorlokal i staden där hon bor tillsammans med sina föräldrar. I denna terapeuftiska grupp för Canceröverlevare träffar hon pojken, Augustas Waters som har ett amputerat ben och blir mycket förtjust i honom. Augustus Waters tycker å sin sida att Hazel Grace Lancaster är mycket vacker. Han bjuder hem henne till sitt hem för att se en hemmabio.

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna bok! Detta bland annat på grund av den mycket färgstarka personlighetsbesrivningen av alla dessa modiga barn och ungdomar som med sina olika Cancerdiagnoser är Canceröverlevare. Och själva beskrivningarna över hur deras liv och vardag kan te sig. 

Jag fick hjälp att beställa denna bok. Man kan i skrivande stund hålla utkik på Adlibris och Bokus. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar