lördag 11 september 2021

Svensk tv- dokumentär rercension: " Det sitter i väggarna"/ Huset Södra Myrgård i Värmland/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag håller på och ser en mycket intressant tv- dokumentär svensk serie som heter: "Det sitter i väggarna". Det handlar om en historiker och en snickare som åker omkring i Sverige och tar reda på olika människors hems historia och vilka människor som har levt där genom århundradenas gång. 

I det avsnittet jag följer nu så får man följa hsuet Södra Myrågrds i Värmlands alldeles på gränsen till Norges ovanligt fascinerande och oerhört spännande historia med inslag av det Andra Världskriget då Nazisterna invaderade Norge och hur det blev ställt på Södra Myrgård då. ( Författarens anmärkning: Är inte helt 100% säker på om huset heter: " Södra Myrgård", eller: " Södra Myrgården".)

Jag vill varmt rekommendera alla att se danna mycket spännande tv- dokumentär serie! Detta på grund av att det alltid är mycket intressanta bakgrundshistorier som dukas upp i de olika avsnitten om de olika husen/ gårdarna som denna serie behandlar. 

I skrivande stund finns: " Det sitter i väggarna" på svt. play. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar