lördag 4 september 2021

Filmrecension: " Rum 213"/ Baserad på en roman av författarinnan: Ingelin Angerborn med samma titel/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har sett filmen och ungdomssplkhistorien: " Rum 213", som är baserad på den svenska barn- och ungdomsförfattarinnan Ingelin Angerborns barn och ungdomsspökhistoria med samma titel.

" Rum 213", handlar om hur den 12 åriga flickan Elvira kommer till ett kollo för första gången i sitt liv. Kollot heter Björkenäs kollo. Elvira blir på Björkenäs kollo gården tilldelad rum 213 som hon ska dela tillsammans med tjejerna Bea, och Meja. 

Flickan Henny berättar under en krovgrillning att hennes mamma, Eva, när hon var barn år 1962 hade upplevt sig ha sett ett spöke på Björkenäs kollogård. Spöket var en tjej i vit klänning och med långt, rött hår. 

" Rum 213" är en alldeles förträffligt nervkittlande spökhistoria med alla de perfekta ingredienser som ska till för att man som publik till denna otroligt spännande film ska sitta som fastklistrad hela filmen igenom. Där finns de tre tjejerna som delar rum där dom tror att det spökar. Där är förälskelser, olycklig kärlek, och romantik i en mycket härlig blandning. Där är även den vackra naturen runtomkring kollogården med mycket vackra bilder flygande fåglar och en mycket vacker natur. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se filmen: " Rum 213"! Detta även på grund av de fantastiskt begåvade barnskådespelarna i filmen. 

I skrivande stund finns filmen: " Rum 213" att se på svt. play. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar