söndag 5 januari 2020

Filmrecennsion, " En del av mitt hjärta", på Sergel biografen i Stockholm, söndagen 20200105/ Recension:: Marika Frykholm

Söndagen den 20200105 var jag på Sergelbiografen i Stockholm och såg den svenska musikalen, "EN del av mitt  hjärta", med bland annat Malin Åkermann Peter Anderson och Johan Anderson i huvudrollerna.

Handlingen utspelar sig både i Stockholm och i en liten stad någonstans i Sverige som huvudrolsinnehavaren, Malin Åkermann, eller Isabella som hon heter i filmer kommer ifrån. Men Isabella, Malin Åkermann har lämnat den lilla staden någonstans i Sverige för ett liv i Stockholms finansvärld. Just som hon har landat på sitt livs största affär och blivit den ledande superstjärnan på sitt jobb,så upptäcker hon sin totala fadäs då hon anländer tillbaka till sin gamla hemstad. Hon har nämligen lyckats med att få ett av de större företagen i sin födelsestad att gå i konkurs och därmet försatt bland andra sin egen far utan arbete samt även det större flertalet av Isabellas hemstads företag såsom restauranter och sportaffärer på ruinens brant.

Det krävs list och slughet från Isabellas sida om hon ska kunna rädda sitt eget förhållande till sin far och alla sina gamla vänner. Inte minst det förhållande hon en gång hade med stadens supersnygging, den snygge och självsäkre Simon som nu väntar barn med Isabellas bästa kompis Molly som han snart ska gifta sig med och den blyge och tillbakadragne Edwin. Men Edwin och ISabella visar sig ha mera gemensamt än vad Isabella först kunde ana och de känslorna som hon en gång hyste så varmt för Simion som hon tror räddade henne från en skolbrand inför ett stundande Lucia- firande som hon själv varit med om attorsaka, kanske kan bytas ut mot en än starkare kärlek till vännen Edwin?

Jag tyckte att musikalen, " En del av mitt  hjärta" med en massa härliga låtar av Thomas Ledin var verkligen rolig, underhållande och jättehärliga dansuppträdanden med mycket medryckande muisk.

Jag vill varmt rekommendera alla att se, " Hela ditt hjärta" med Malin Åkermann i huvudrollen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar