lördag 18 januari 2020

Musikalrecension: " En värsting till syster"= Sister Act", med: Gladys del Pilar i huvdrollen som: Delrois van Cartier/ Chinateatern torsdagen 20200116/ Recension av: Marika Frykholm

Torsdagen den 20200117 var jag på Chinateatern i Stockholm och såg musikalen: " En värsting till syster", eller: " Sister Act" som den egentligen heter då med Whoopi Goldberg i huvudrollen som utkom som film första gången 1992. Här på Chinateatern ses: Gladys del Pilar i huvudrollen som Deloris van Cartier. Priorinnan i nunneklostret där Deloris van Cartier söker skydd  hos efter sin misslyckade karriär som artist med priorinnan som inte vill ha henne där, där priorinnan här på Chinateatern i Stockholm spelas briliant av: Suzanne Reuter.

Musiken är  här skriven av: Alan Menken

Texterna är skrivna av: Glenn Slater

BOken är skriven av författarna:

Cheri Seinkellner & BIll Steinkellner

Regi och översättningen är  här gjord av: Anders Albien

Kostymdesign är gjord av: Camilla Thulin

Mask och perukdesign är gjord av:

Sara Klänge

Producent är:

Nanette Hayes, Senertain

Executive prodducent är:

Bosse Andersson, Zentertain

Medproducent är:

VIcky Von der Lancken, VIcky Nöjesproduktion

Scenografin är gjord av:

Andreas Bini

Ljuddesign:

Oskar Johansson

Bild och videodesign:

Philip Sundbom & JOhan Larsson

" Wn värsting till syster", eller:: " Sister Act", handlar om hur den något misslyckade artisten Deloris van Cartier måste söka skydd i ett nunneklsoter efter att ha blivit vittne till att hennes gangster till pojkvän Curtis, ( här spelad av: Karl Dyall) har mördat en annan gangster i hans "gäng".

För att fördriva tiden och på order av klostrets priorinna, den hårda och mycket stränga nunnan, ( här spelad av: Suzanne Reuter) tar så Delrois van Cartier över ledningen av nunneklostret som hon har sökt skydd hos nunnekör. Klostrets nunnekör låter förfärligt då dom sjunger men under Delrois van Cartier kunniga ledning blir de en högst professionell kör som till och med får göra ett framträdande för påven, Hans Helighet Påve Johannes Paulus den 6:e.

Detta leder till att poliskommisarie Svettige Eddie får ett tufft jobb då han ska ge Deloris van Cartier sitt benägna skydd för Deloris van Cartiers elake gangster till pojkvän har tack vare massmedias uppmärksamhet av den proffsiga nunnekören fått upp spåren till vart Delrois van Cartier har gömt sig någonstans.

Jag tycker att musikalen, " En värsting till syster"= Sister Act"  på Chinateatern hade även en mycket häftig scenografi, härligt svänging musik som vi i publiken gärna klappade i takt till, och alldeles otroligt fantastiskt begåvade skådespelare.. Jag vill varmt rekommendera alla att se musikalen: " En värsting till syster": på Chinateatern i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar