fredag 25 juni 2021

Svensk tv- serie: " En särskild sommar"/ Det första avsnittet/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har sett halva det första avsnittet av en ny svensk tv- serie som heter: " En särskild sommar", som handlar om en samling ungdomar med funktionsvariationer som får prova på vuxenlivet ute i skärgården där de tvingas att klara sig själva samt delta i diverse olika tävlingar av olika slag. Men helt utan de vuxnas inblandning annat än som ledare för tävlingarna.

Jag som skriver detta är en vuxen med funktionsvariation, en kromsomskada vid namn: 22q11. Som tidigare hette: C.A.T.C.H 22 eller: DiGeorge syndrom. 

I detta det allra första avsnittet av: " En särskild sommar" får denna samling ungdomar med funktionsvariationer lära sig att trä på en kondom. Detta på grund av att temat är: Sex och kärlek. Med nyttiga saker att kunna inför det stundande vuxenlivet. En del av ungdomarna tyckte nog att detta tema och denna den allra första tävlingen var något av det pinsamma slaget. Medan andra tyckte att det var roligt att diskutera sex och kärlek. 

Jag tyckte verkligen  att det var extra intressant att följa denna samling ungdomar med sina funktionsvariationer som ensamma skulle klara livet ute i skärgården utan de vuxnas inblandning.

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna nya tv- serie som i skrivande stund visas på: Svt. play. ( Ur.) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar