måndag 8 juni 2020

Tv- serie: " Charllotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lagerlöfs romaner/ Recension av: Marika Frykholm





Jag har sett det tredje avsnittet i den svenska tv- serien: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lageröfs romaner.

I detta avsnitt har den nygifta med hustrun Anna Swärd, prästen Karl- Arthur syner i kyrkan under sina predikningar. Han tycker sig se sin framlidna mor under den perioden under gudstjänsten då hans väninna kommer in i kyrkan. Prästen Karl- Arthurs hustru Anna Swärd får veta detta av tjänstekvinnanTea och gömmer därför Karl- Arthurs väninnans hatt i Karl- Arthurs vänners hem så att hans väninna inte ska kunna distrahera Karl- Arthur under predikningarna i gudstjänsten i kyrkan. Men väninnan kommer på Anna Swärd och Karl- Arthur blir ond på sin hustru och vill skicka hustrun Anna Swärd tillbaka till sin hembygd som kommer från de norra delarna av Sverige.

Jag tycker att den svenska tv- serien, " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd", baserad på Selma Lagerlöfs romaner är ett mycket spännande, underhållande och fantasirikt drama. Jag blir  oerhört fascienerad av skådespelarnas mycket uttrycksfulla sätt att tala med varandra. Jag tycker det är mycket intressant att se hur människorna då förtiden klädde sig. Som de svenska folkdräkterna . Och vilken klädesdräkter prästerna hade på den tiden. Och hur oerhört stora skillnaderna var på hur fattigt folk levde mot den då rika samhällsklassens herrar och damer. Och inte minst hur man behandlade tjänstefolket.

Jag vill varmt varmt rekommendera alla att se den svenska tv- serien: " Charlotte Löwensköld och Anna Swärd" baserad på Selma Lagerlöfs romaner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar