söndag 21 mars 2021

Engelsk tv- drama serie: " Belgravia"/ Författare: Julian Fellowes/ I regi av: Colin Wratten/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett det första avsnittet av en mycket lovande, och härlig engelsk tv- drama serie som heter: " Belgravia". Författaren heter: Julian Fellowes. Och regin står: Colin Wratten för. 

Denna nya, mycket händelserika, romantiska, för att inte säga dramatiska engelska tv- drama serie tar sin början i Belgien, vid tiden för den franske kejsar Nappoleons sista slutstrid: Slaget vid Waterloo.

I centrum för denna mycket dramatiska, såväl som romantiska engelska tv- drama serie står den unga Miss Sophia Frencher som är djupt förälskad i en ung officerare som är en högt uppsatt engelsk adelsman. 

Men Miss Sophias Frenchers mor, Mrs. Frencher, är djupt bekymrad för att den unge, engelske, och mycket attratkive adelsmannen inte är att lita på. Det visar sig att Miss Sophias mor har alldeles rätt i sina farhågor. Miss Sophia råkar ut för en falsk präst, tror att hon är gift med den unge adelsmannen, och dör så i barnsäng några månader senare. 

26 år efter krigets slut möter så Miss Sophias mor den unge framlidne adelsmannens, Edmuns mor, som hon fattar tycke för. Hon får en väldigt god lust att berätta om den stackars framlidne Edmunds djupt sörjande mor som uttrycker sig som så att efter henne och hennes make, kommer ingenting att finnas kvar, om att de faktiskt har ett barnbarn som de inte känner till. Men Miss Sophias mors make förbjuder henne detta. Miss Sophias mor har ett barn till, en son som nu är gift med en ytterst, om Miss Sophias moders känslor för den bortgångna dottern, hustru till Miss Sophias lillebror som nu går i faderns affärs fotspår. MissSophias far arbetar nämligen som en nu, efter krigsslutet, mycket framgångsrik köpman.

Jag vill varmt rekommendera detta härliga, och underbara engelska kostymdrama. Inte minst för de vackra klänningarnas skull. Och hela stämningen av romantiska inslag i detta första avsnitt av den nya, engelska tv- drama serien: " Belgravia", av författaren: Julian Fellowes! 

Den finns i skrivande stund att se på svt. play.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar