tisdag 2 mars 2021

Klassisk konsertrecension: " Peter och vargen"/ Efter kompositören: Sergej Prokofjevs musik/ Med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm/ Dirigent: Alexander Hanson/ Skådespelare: Andreas Rothlin Svensson sedan 2013 knuten till Dramaten/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu lyssnat till den klassiska musiksagan om: " Peter och vargen", som bygger på en rysk folksaga, efter Sergej Profokjevs musik. Här streamad från en konsert med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm under ledning av:  Dirigent Alexander Hanson. Med skådespelaren: Andreas Rothlin Svensson, sedan 2013 knuten till Dramaten i Stockholm.

Enligt programbeskrivningen av: " Peter och vargen", så är " Peter och vargen" en musiksaga som bygger på att man beskriver de olika musikinstrumenten i orkestern för barnen i publiken. Denna konsert var inspelad den 26/ 9 2020. 

 Enligt programbeskrivningen framförs här: " Katten framställs av en klarinett. Farfar av en fagott. Och den läskiga vargen av de tre hotfulla hornen".

Jag vill varmt rekommendera denna klassiska musiksaga! Framför allt för att man lär sig så mycket av de olika musikinstrumenten som finns i en klassisk musik orkester. Och för att musiken som här framförs av kompositören: Sergej Profokjev är så härligt svängig och en så underbar musik att lyssna till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar