söndag 21 mars 2021

Konserttant operarecension: " Tosca", av: Puccini på Kungliga Operan, streamad version/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har nu sett en konserttant version av operan: " Tosca", av: Puccini, som är streamad från Kungiga Operan i Stockholm.

Puccinis opera, " Tosca" hade urpremiär år 1900. 

Handlingen är följande: 

Den vackra operasångerskan Floria Tosca är djupt förälskad i sin älskare, Chavaradossi. Men Chavarodssi har hjälpt fången Angeletti att fly ut ur fängelset. Då misstänker Floria Tosca sin älskare för otrohet och blir därför ett lätt byte för den elake polischefen, Scarpia som i hemlighet älskar Floria Tosca och som för att få henne begär att hon ska förråda sin älskade Mario Chavaradossi. 

Jag vill varmt rekommendera denna alldeles otroligt fantastiska uppförda konserttant version av: Puccinis opera " Tosca". Som med sitt underbara musikaliska framförande hänför publiken. 

Jag måste ge en alldeles särskild eloge till den mycket välkända operasångerskan, Malin Byström med sin underbara sångröst som är härlig att lyssna till. Och för att inte tala om de vackra kläderna hon bar den konserttanta operan till ära. 

Det bästa med denna konserttanta föreställning av Puccinis opera; " Tosca" är att den finns att streama från Kungliga Operans hemsida: Kungliga Operan. play I skrivande stund!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar