måndag 22 mars 2021

Norsk tv- drama serie: " Atlantic Crossing!/ I regi av: Alexander Eik/ Recensnsion skriven av. Marika Frykholm

 Jag har nu sett det sista avsnittet av den norska tv- drama serien: " Atlantic Crossing", i regi av: Alexander Eik.

Handlingen är följande:

" Den norska tv- drama som består både svenska och norska skådespelare.  Som till exempel så spelas den norska kronprinsessan, hennes kungliga höghet kronprinsessan Märtha av Norge av den svenska skådespelerskan Sofia Helin som var aktuell bland annat i tv- serien: " Bron", där hon spelade den polisen som hade en ADHD diagnos.  Den norska tv- drama serien, " Atlantic Crossing", , tar sin början av den tyska invasionen av Norge under det Andrea Världskriget, ( 1939- 1945. ) 

Den norska regeringen med kungen och kronprins Olav bildar en exil regering i England/ London. Medan den norska kronprinsessan tillsammans med de två  små prinsessorna och de två små prinsarna tar sin tillflykt till Amerikas Förenta Stater där de får bo under Amerikas President Franklin D. Roosveldts beskydd. 

Som det står i programbeskrivningen," så blir det allt tydligen att Amerikas President Franklin D. Roosveldt får allt varmare känslor för den norska kronprinsessan, hennes kungliga höghet kronprinsessan Märtha av Norge".

I detta det allra sista avsnittet får vi följa slutet av det Andrea Världskriget och fredsdagen år 1945. 

Jag vill varmt rekommendera denna norska tv- drama serie: " Atlantic Crossing",  i regi av. Alexander Eik,  En alldeles särskild eloge vill jag ge till skådespelaren som spelade den norske kungen, samt skådespelaren som spelade kronprins Olav av Noge, samt även skådespelerskan som spelade hennes kungliga höghet kronprinsessan Märtha av Norge, samt även den skådespelares insats som spelade Amerikas President, Franklin D. Rooseveldt som jag tyckte var mycket övertygande i sin roll som Amerikas president.

Jag tyckte också att det var intressant att se vilken sorts kostym som skådespelarna hade, samt även deras hårfrisyrer som jag tror var gjorde på  ett tidstypiskt sätt.


Den norska drama tv- serien: " Atlantic Crossing", i regi av: Alexander Eik går att i skrivande stund se ett år framöver på svt. play. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar