torsdag 3 juni 2021

Artikelrecension: " God natt Madame. Hovdamen som drömde om att fly bort på havet"/ Litteratur/ Prosa/ Artikelrecension skriven av: Johan Wilhelmsson/ Kritiker i Sydsvenskan/ Recension skriven av: Marika Frykholm/ Svenska dagbladet kultur 210530/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har läst nästan hela recension om en historisk roman som heter: " Godnatt Madame", av författarinnan: Carina Burman. Som handlar, enligt recensionen som är skriven av: Johan Wilhelmsson i Sydsvenskan, om en hovdam i den gustavianska eran som hette: Lotta von Stapelmohrs liv". 

Kritikern Johan Wilhelmsson i Sydsvenskan har läst denna spirituella 1700-tals skildring om denna hovdam som levde med, enligt artikelrecensionen, maken: Elis Schröderhielm.

Lotta von Stapelmohr var hovdam vid Gustav den iii:s hov i 1700- talets Sverige. Enligt artikelrercensionen var hon otrogen sin make, men han, enligt artikelrecensionen, " förlät hennes eskapader", särskilt som han hade några sådana själv. På sitt eget håll. 

Denna artikelrecension finns att läsa av kritikern: Johan Wilhelmsson i Svenska dagbladets kulturdel från den: 210530.  

Jag vill varmt rekommendera alla att läsa denna recension! Detta på grund av att det var oerhört intressant att få reda på hurdant hovlivet kunde te sig under Gustav den iii:s dagar. Det ger en spännande och intressant insyn i det gustavianska hovlivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar