lördag 5 juni 2021

Teaterrecension: " Onkel Vanja"/ Författare: Anton Tjechov/ Spelas i skrivande stund på: TeaterVerkets lokaler på Sveavägen i Stockhom/ I regi av. Peter Bark/ Recension skriven av: Marika Frykholm

 Jag har sett den mycket gripande, och mycket härliga föreställningen: " Onkel Vanja", av: Anton Tjechov,  som spelas i skrivande stund på TeaterVerkets på Sveavägen i Stockholm. Här i regi av: Peter Bark.

" Onkel Vanja" enligt min personliga uppfattning är en föreställning som handlar om djup, olycklig kärlek till den man/ kvinna man så högt åtrår men ändå inte kan få. 

Antingen det är omständigheterna som gör det, i detta fallet den gifta hustrun fru Jelenas Andrej Jevnas olyckliga kärleksförhållande, ( här spelad av: Rachel Ann Willer:) till den unge,, intelligente, och oerhört attraktive landsortsläkaren, Michail Lvovitj Astrov, ( här spelad av:: Ambjörn Paulsen. )

Eller som den unga godsägardottern, Sonja Alexandrovna, ( här spelad av: My Simone Lorenzo), som även hon hyser en het, olycklig, kärlekslåga för den unge attraktive landsortsdoktoren, Micahil Lvovitj Astrov, ( Ambjörn Paulsen. 

Jag vill varmt rekommendera alla att se denna fantastiskt välspelade föreställning med sina duktiga skådespelare! Sista dagen den spelas är dessvärre dock imorgon, söndagen 210606. Jag kan dessvärre inte utlova att det fortfarande finns biljetter kvar att köpa men för den som är intresserad rekommenderar jag att höra av er till TeaterVerket. Biljetter finns att köpa på: Kulturbiljetter. Men det enklaste sättet är nog ändå att gå in på TeaterVerkets hemsida och se under fliken: " föreställningar". 

Jag vill varmt rekommendera denna föreställning på grund av skådespelarnas insatser, samt även på grund av de gripande kärlekshistorierna, och det sorgliga ödet som nästan alla karaktärerna inklusive gick till mötes. Jag tyckte även mycket om både kostymen samt scenografin. 

Rollista:

Regi: Peter Bark

Sonja, Alexandrovna, My Simone Lorenzo

Vanja Ivan Petrovitj, ( Sonjas morbror), Tomas  Nilsson

Maman Maria Vasiljevna, ( Sonjas mormor och Vanjas mor, Maggie Norheden

Professor Alexandr Vladmiorvitj, ( Sonas far och godsägare), Börje Olsson

Jelena Andrejvna, ( Sonjas styvmor och professorns andra fru), Rachel Ann Willer

Doktorn Michail Lvoitj, Ambjörn Paulsen

Marina, familjens gamla amma, Edita Hasangic

Våfflan, ( ruinerad godsägare), Per Winquist

Detta är inte riktigt men nästan alla de medverkande skådespelarna. För närmare information: Besök gärna TeaterVerkets hemsida för aktuella föreställningar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar